sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Volvo Suursaar Race 2011 - Tuloksia

Lopulliset tulokset ovat tulleet. Luokan seitsemäs sija oli jopa yllätys ja selkeää parannusta viimevuoden keskeytykseen verrattuna. Olimme toisena luokassa maalissa mutta tasoituksissa ison veneen "heikkous" tulee hyvin ilmi =). Nopeudesta se kuitenkin on kiinni ja nyt välillä heikot tuulet ja reittivalinnat rokottivat vauhtia liikaa. Pitääkö hankkia nenä tuulelle vai mikä siihen auttaisi?

Volvo Suursaari Race 2011 - LYS 1-4 tulokset

ORC 2 lähtötohinaa

Spekuloida voidaan vaikka kuinka. Jatkossa pyritään parempaan ja uskon että siihen taas päästään. Homma joka tapauksessa toimi hyvin, lukuunottamatta sitä pientä kömmähdystä ja reikää spinnussa. Purjeiden vaihdot meni kuten pitikin ja selkeästi viimekesän harjoittelut ovat vielä jollain tavalla muistissa. Vene kun oli ensimmäistä kertaa purjeet ylhäällä tällä kaudella ja miehistö samassa talviterässä. Lisää purjesulkeisia siis ja kommunikaatio kohdalleen...

Suursaaren eteläkärki

Oli erittäin mukava kisa, aurinko paistoi ja oli merelläkin poikkeuksellisesti jopa kuuma. Tuuli oli käytännössä koko ajan idästä hieman vaihdellen kaakon ja koilisen välillä. Suursaarta kierrettäessä tuulta oli taas reilummin, jopa 11ms mutta muuten oli kyllä aika kevyttä. Alku oli mukava ja jopa luvattua kovempaa tuulta. Yöllä tuuli heikkeni ja taas yltyi aamupäivällä laantuakseen iltapäivällä ja pysyen heikkona lopun aikaa. Kuin tyhjästä tuuli virisi Helsingin matalalla vielä mukavaksi 5ms maatuuleksi, olisikohan rannempana ollut parempia tuulia koko päivän? Ainakin paljon veneitä saapui maaliin samoihin aikoihin, joka viittaa siihen että joku sai jostain tuulia joita meillä ei ollut.

Keksittiin siinä heikossa myötätuulessa lilluessa myös monelle "touhutonnille" käyttöä. Katsotaan mitä kaikkea sitä vielä tämän kauden kisoissa keksitään=).

Pari touhutonnia meni jo näihin...
Videota kisasta vielä tulossa ja toivottavasti myös kipparin kommentteja!?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti